Meniu Închide

Infografic: Metoda Tradițională de fermentare a vinului

ȘTIAȚI CĂ...

Doar 20% din producția mondială de vin spumant se obține prin această tehnologie excepțională?

Metoda tradițională
de fermentare în sticlă

(metoda Champenoise)

50% din sticlele de vin spumant produs prin Metoda Tradițională vândute în România sunt fermentate în crama ZAREA.

Doar 6% din sticlele de vin spumant vândute în România sunt realizate prin Metoda Tradițională

Am conceput, pentru a-ți oferi plăcere,
un vin spumant rafint,
respectând pas cu pas Metoda Tradițională de fermentare în sticlă.

Iată secretul gustului extraordinar al ZAREA Diamond Collection:

METODA TRADIȚIONALĂ
DE FERMENTARE ÎN STICLĂ

Pasul 1.

Selectăm cu deosebită atenție vinul perfect pentru cea de a doua fermentație în sticlă. Vinului îi sunt adăugate drojdiile, apoi este îmbuteliat și depozitat în pivnițele noastre ce datează de la începutul secolului XX, pentru a fermenta sub strictă moitorizare.

Pasul 2.

Sticlele sunt lăsate să se odihnească orizontal timp de 10 luni, într-un mediu specific, cu atmosferă, temperatură și umiditate controlate. La sfârșit, impuritățile rezultate în urma procesului de fermanetație vor trebui îndepărtate din lichidul nobil.

Pasul 3.

Remuajul este procesul de mutare a sedimentului de impurități de pe burta sticlei către dop. În consecință, sticlele sunt așezate înclinat pe suporturi special concepute și, pentru următoarele 30 de zile, fiecare dintre acestea va fi agitată și rotită o optime de cerc. În acest fel, impuritățile se adună într-un depozit compact în dopul sticlei.

Pasul 4.

Degorjarea este procesul de îndepărtare a impurităților din lichid. ZAREA folosește cea mai modernă metodă: înghețarea sedimentelor de impurități, pentru a asigura eliminarea completă și în condiții de siguranță a acestora.

Pasul 5.

Vinul spumant rezultat, care nu conține zahăr, este completat cu o "licoare de dozaj", cu ajutorul căreia se stabilește tipul de vin spumant, și care oferă tușa finală a produsului finit. Apoi produsul este dopuit, sigilat cu coșulețul de sârmă, etichetat, pentru a ajunge în cele din urmă în paharul tău, la ocazii speciale.

ÎN FIECARE STICLĂ AM PUS UN DRAM DE HAR.
DIN TIMP TE PREGĂTEȘTE ȘI GUSTĂ-LE PE TOATE
CA FĂRĂ DOAR ȘI POATE
SĂ ȘTII DE ANUL NOU CE-AVEA-VEI ÎN PAHAR.

@2022 ZAREA S.A. • www.zarea.ro • facebook.com/zarearomania