Meniu Închide

Starea de bine și vinul spumant

  1. Este terapeutic.
  2. Este rejuvenant.
  3. Îmbunătățește dispoziția.
  4. Are uz cosmetic.
  5. Ajută memoria

Vinul spumant este asociat cu voia bună și sărbătoarea, dar trebuie să aflați că nu doar distracția este punctul forte al acestei băuturi cu adevărat miraculoase. Poate părea surprinzător, dar vinul spumant are numeroase beneficii de care te poți bucura chiar acum.

1. Este terapeutic

Vinul spumant este considerat „terapeutic”, fiind folosit încă din vremurile de demult ca leac împotriva îmbătrânirii și ca adjuvant pentru ameliorarea problemelor sistemului digestiv și nervos.

Vinul spumant este bogat în fosfor, o substanță minerală necesară bunei funcționări a organismului uman. Fosforul contribuie la regenerarea celulară și la producția de ADN și ARN, și este necesar în metabolizarea corectă a altor substanțe esențiale, cum ar fi: vitamina D, iodul, magneziul și zincul.

2. Este rejuvenant

Sunt studii care arată că vinul spumant încetinește procesul de îmbătrânire. Datorită antioxidanților conținuți, dar și a bulelor, care facilitează absorbția rapidă în organism, vinul spumant îmbunătățește starea de spirit, memoria și concentrarea, participând și la refacerea neuronilor. De asemenea, antioxidanții combat degradarea celulelor.

3. Îmbunătățește dispoziția

Datorită bulelor, care ajută alcoolul să fie absorbit mai repede în organism decât în cazul altor băuturi, vinul spumant îmbunătățește rapid starea de spirit, iar efectul pozitiv asupra dispoziției se menține în cazul consumului responsabil. Pentru acest efect, care deschide apetitul pentru distracție și socializare, vinul spumant este în mod tradițional servit la începutul petrecerilor, dar iubitorii gustului și efervescenței aleg spumantul pentru tot parcursul evenimentelor la care participă.

4. Are uz cosmetic

Vinul spumant ca tonic pentru ten

Vinul spumant poate fi folosit cu succes ca tonic pentru ten, pentru atenuarea ridurilor. Iată două rețete testate (prima este foarte veche și foarte eficientă):

  • Într-un bol de porţelan se amestecă 100 ml. şampanie, 120 g de argilă (de preferat albă) şi 2 linguri de smântână. Pasta astfel obţinută se aplică pe tenul spălat, se lasă să acţioneze vreme de 20 de minute. Se îndepărtează cu apă caldă, apoi se aplică o cremă nutritivă. Tratamentul se aplică de 2 ori pe săptămână.
  • Masaţi uşor obrazul cu câte un cubuleţ de şampanie îngheţată.

Vinul spumant ca mască de păr

Vinul spumant poate fi folosit ca mască de păr, pentru o hidratare delicată. O rețetă cosmetică veche indică astfel: înainte de spălarea propriu-zisă cu şampon, se aplică pe păr un amestec din 50 ml. de şampanie şi 2 picături de ulei esenţial natural. Se înfăşoară capul cu un prosop, iar masca se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care părul se spală şi se clăteşte în mod obişnuit.

5. Ajută memoria

Fenolii sunt compuși care se regăsesc în vinul spumant, cu rol protector asupra sistemului nervos și în special asupra memoriei. Consumul regulat de alimente care conțin fenoli poate contracara pierderile de memorie și preveni maladiile neurodegenerative, precum demența. Vinul spumant este bogat în acești compuși esențiali, astfel încât consumul a 1-3 pahare săptămânal ar putea fi benefic pentru îmbunătățirea memoriei.