Meniu Închide

ZAREA intră pe piața vinurilor de calitate alături de grupul de firme Domeniile Dealu Mare Urlaţi, fondat de familia Rădulescu

ZAREA S.A., lider în categoria vinurilor spumante, achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlaţi), fondat de familia Rădulescu. Prin investiţia din Dealu Mare, ZAREA intenţionează să capitalizeze sinergiile celor două afaceri și să devină un jucător important în piaţa vinurilor de calitate.

Firma ZAREA S.A. a achiziționat pachetul de 70% din părțile sociale ale grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlați). Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, dl. Gabriel Rădulescu rămânând în continuare Director General al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa ZAREA.

„Achiziția din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut” spune dl. Emil Popescu, Preşedintele Consiliului Director al ZAREA.

„Tranzacția reprezintă dorința mea și a fratelui meu Ștefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potențialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri.”, a declarat Gabriel Rădulescu, unul dintre fondatorii DDMU și administratorul acesteia.

Tranzacția a fost asistată de echipe multidisciplinare de consultanți cărora le mulțumim pentru valoarea adăugată adusă proiectului, respectiv:

Din partea Zarea:

  • Asistență legală: Societatea de Avocatură RTPR pentru Due Diligence Legal, M&A și Dreptul Concurenței, printr-o echipă integrată coordonată de Alina Stăvaru, Andrei Toșa și Roxana Ionescu.
  • Due Diligence Financiar și Fiscal: Mazars, printr-o echipă coordonată de Răzvan Butucaru și Adrian Mihalcea.

Din partea familiei Rădulescu & DDMU

  • Coordonator al proiectului: Alexandru Medelean (Wise Way Advisors)
  • Asistența legală: Carmen Medar (Law Office)
  • Asistență cameră de date: Cristina Pau

Finalizarea tranzacţiei este supusă analizei și autorizării de către Consiliul Concurenţei.

Despre Zarea

Cu o tradiție care începe încă din 1912, ZAREA este lider de piață în categoria vinurilor spumante (brandul Zarea şi Dorato), în categoria cocktailurilor pe baza de vin (Zarea Cocktail To Go), în categoria vinului roşu dulce (Sânge de Taur), precum şi în categoriile lichioruri (Florentino) şi bitter (Carpaten). La 31 decembrie, ZAREA a încheiat anul calendaristic 2022 cu o cifră de afaceri brută de 283.3 milioane de lei, cu 13.4% mai mare faţă de anul precedent şi şi-a propus ca în anul financiar în curs, 2022-2023, să ajungă la cifra de afaceri de 300 mil. lei.

Despre familia Rădulescu și Domeniile Dealu Mare Urlați

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan.

Adrian Rădulescu, a fost un specialist recunoscut și apreciat în domeniul agricol, fiind printre altele:

  • Decorat cu Ordinul Meritul Agricol în Grad de Ofițer al Republicii Franceze,
  • Conferențiar Universitar, autor de cărți și articole de specialitate,
  • Membru fondator și/sau cu activitate relevantă în: Liga Asociaților Producătorilor Agricoli din România, Asociația Fermierilor din România.

Grupul DDMU operează în prezent aproximativ 100 de hectare de plantații de viță de vie în Dealu Mare (marea parte în proprietate) și o cramă. Managementul grupului a reușit să realizeze o activitate integrată în domeniul viticol, care include: realizarea de plantații viticole noi, exploatarea de plantații mature, procesarea strugurilor (atât din producție proprie cât și din achiziții de la terți), promovarea și vânzarea de vinuri. Portofoliul grupului se evidențiază prin Pelin de Urlați și ZZPelin, unde este lider de piață al segmentului, și prin vinuri apreciate de consumatori și răsplătite prin medalii la diverse concursuri naționale și internaționale: gamele Domeniile Urlați, Saac și Incantation.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați departamentul Marketing din cadrul Zarea.
Email: marketing@zarea.ro;
Tel. 0727369777