Meniu Închide

7 motive pentru care un #vinspumant este cea mai bună băutură de vară

1. Se bea RECE.

În funcție de gust și soi, vinul spumant se savurează bine răcit, la temperaturi care ideal se încadrează între 5 și 10°C. Adică RECE.

Pe lângă faptul că gustul este perfect astfel, temperatura scăzută are și rolul de a păstra intensitatea bulelor din vinul spumant, dar și de a evita o explozie nefericită în momentul deschiderii sticlei.

Nu tineți, așadar, vinul spumant la soare sau în căldură. Răciți bine, bine sticla înainte de deschidere și sigilați-o apoi cu un dop special pentru păstrarea presiunii, dacă nu ați reușit să consumați imediat tot conțintul acesteia.

2. Are bule.

Potrivit calculelor cercetătorului Bill Lembeck, există aproximativ 9.800.000 de bule într-un pahar de vin spumant și 49 de milioane de bule într-o sticlă de 0,75L.

Știați că puteți aprecia calitatea unui vin spumant după mărimea bulelor? Cu cât perlajul este mai fin, cu atât vinul spumant este mai calitativ.

3. Are un #Gust nemaipomenit.

Vinul spumant este delicios! Există, în funcție de soiul strugurelui, metoda de fabricație și tăria alcoolică, o varietate extraordinară de gust, care merită explorată.

Așadar, dacă iubești bulele, trebuie să știi că ZAREA, liderul vinurilor spumante din România, are cel mai mare portofoliu de vinuri spumante, petiante, perlante și cocktailuri din țară: ai de descoperit și de savurat în 7 Colecții peste 50 de gusturi efervescente ZAREA, acoperind cu succes toate segmentele de gust, arome, culoare, litraje, ambalări speciale, tehnologie și preț.

4. Se asortează cu orice fel de mâncare.

Vinul spumant este inegalabil pentru gustul său proaspăt și răcoritor. Deosebit de versatil, vinul spumant poate fi savurat și potențează gustul unei mari varietăți de preparate, de la cele din carne și pește, paste, brânzeturi și nuci, la deserturi lejere, de vară, sau somptuoase, cremoase și aromate.

Așadar, cu vin spumant la masă nu poți greși. Spre deosebire de vinurile liniștite, spumantul chiar merge cu orice!

5. Este o băutură nobilă.

Vinul spumant este numit și Regele vinului sau Vinul regilor. Madame de Pompadour spunea că vinul cu bule este „singurul vin care păstrează frumusețea femeii și după ce a fost băut”. Fiind atât de special, multe secole la rând el a fost băut doar în cadru festiv, somptuos.

În prezent însă, îl aducem cu bucurie în viața noastră de zi cu zi. Răsfățul regal efervescent este acum accesibil tuturor!

6. Te binedispune imediat

Se stie că bulele din vinul spumant ajută alcoolul să ajungă mai repede în sânge. De aceea, vinul spumant se servește adesea la petreceri ca aperitiv, pentru a destinde mai repede atmosfera, iar cei care preferă spumantul știu că starea de „buzz” adusă de un pahar cu bule durează mai mult și este mai intensă.

În plus, în cantități moderate, vinul spumant are și calități antidepresive. Winston Churchil spunea că un pahar de vin spumant aduce bucurie, dar o sticlă produce contrariul. Cantitatea săptămânală de vin spumant recomandată este de 1-3 pahare, dar iubitorii gustului și bulelor au acum la dispoziție ZAREA Free 0%, pentru maximum de beneficii, cu zero alcool.

7. Se poate consuma ca atare sau în diverse cocktailuri.

Dacă nu vrei neapărat să fii mixologul petrecerii, ZAREA face asta pentru tine. Cocktail To Go este o colecție pe care nu poti sa nu o iubești, pentru că a adus gustul fiecărui cocktail la perfecțiune.

Hugo, atât de aromat de gustul de soc și mentă și lămâie, este sufletul petrecerilor de vară.

Spritz, un amestec perfect de gust amărui de plante aromatice și portocale, face deliciul serilor calde și liniștite de vacanță.

Rosé & Tonic combină gustul puternic de bitter ZAREA Carpaten cu delicatețea efervescentă a rosé-ului.

Iar Bellini este o explozie de fructe – piersici, pere și zmeură împreună dau gustul delicat, aromat, perfect pentru o după-amiază la piscină.