Meniu Închide

Concursul de Spumante Românești, Ediția I, 27 noiembrie 2018

Pentru că interesul consumatorilor a crescut pentru gama de vinuri efervescente, dar și faptul că același consumator este confuz în a identifica corect categoria de spumante, s-a organizat Concursul de Spumante Românești, Ediția I, unde 25 de producători au trimis probe pentru ca jurații să le analizeze și să se vadă cum și unde se poziționează ele.

Concursul a avut loc la Restaurantul „La Mama și au fost formate echipe diferite (masculin + feminin) de jurizare astfel încât să se vadă în ce măsură se pot identifica diferențe de apreciere. Clasamentele au fost făcute separat în funcție de metoda de obținere și de categoria în care se încadrează la zahărul rezidual. Evident, degustarea să fie făcută în orb, astfel încât să se asigure o evaluare cât mai corectă.

Rezultatele au adus Zarea Diamond Collection FR 70% +Ch 30% pe primul loc în topul 2018 al celor mai apreciate 10 spumante  în funcție de metoda de obținere: Metoda clasică, tradițională.

De asemenea, Zarea Diamond Collection FR 70% +Ch 30%  a fost aleasă pe primul loc la categoria Extrasec și Feminin, categorie în care se încadrează la zahărul rezidual.