Ben Toma, românul cu cea mai înaltă funcţie politică din Statele Unite, împreună cu Excelenţa sa, Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru și o delegație româno-americană, la degustarea spumantelor tradiționale românești
Otopeni, 8 octombrie 2024
O cramă cu istorie și tradiție de peste un secol
Crama subterană din Otopeni, unde ZAREA realizează fermentarea vinurilor spumante în sticlă, este amplasată în fortul istoric de apărare al Bucureștiului, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea în timpul regelui Carol I al României. ZAREA se mândrește cu metoda tradiţională de producție, în care multe dintre etape sunt realizate manual, asigurând astfel calitatea excepțională a vinurilor spumante.
„Suntem onorați să primim vizita unor oaspeți atât de distinși și să le prezentăm nu doar vinurile noastre spumante, ci și o bogată moștenire istorică pe care o purtăm mai departe cu mândrie,” a declarat Dumitru Toșa, Vicepreședinte ZAREA. „Crama noastră continuă o tradiție începută în 1912, când Wilhelm Mott a fondat una dintre primele crame de vinuri spumante din România şi singura din Bucureşti. Invitații au remarcat cu interes faptul că acest an, 1912, coincide cu momentul în care Arizona a fost admisă ca cel de-al 48-lea stat al SUA, o coincidență istorică semnificativă.”
ZAREA – Pionier în vinurile spumante din România
Compania ZAREA reprezintă expresia tradiţiei şi experienţei în vinuri spumante în România. Cu o expertiză de peste 100 de ani, datând încă din 1912, ZAREA este cea mai inovatare şi mai dinamică companie românească din segmentul vinurilor spumante.
Mai multe informaţii pe site-ul oficial: www.zarea.ro, dar şi pe reţelele sociale: www.facebook.com/zarearomania şi www.instagram.com/zarearomania