Meniu Închide

ZAREA 5 Stele

Momentul tău de relaxare

Aroma bogată, caracterul, gustul sofisticat al ZAREA 5 Stele vin dintr-o tradiție de 100 de ani în meșteșugul vinului și se bazează pe experiența noastră obținută în peste 6 decenii dedicate desăvârșirii băuturilor distilate. Am creat ZAREA 5 Stele cu grijă și atenție, pentru a-ți oferi delicatețea și noblețea gustului unei băuturi fine, elegante, o băutura a cărei caracter te obligă să i te dedici în totalitate, să îți lași instinctul să conducă, placerea subtilă a licorii să îți subjuge simțurile și …

… să îți oferi un moment, momentul tău de relaxare!

Meșteșugul vinului la 1912

În perioada de început a companiei ZAREA recunoaștem o poveste fondatoare cu iz puternic din „La Belle Epoque”. Wilhelm Mott, un neamț cunoscător al meșteșugului vinului, înființează la București o mică făbricuță de vin spumant care, în perioada 1912-1948 își va construi și trăi gloria de expert european în vinuri spumante într-una dintre cele mai frumoase și creative epoci ale României. În anii care vor urma, Mott&Fils se va consolida sub numele ZAREA, păstrându-și semnificația de simbol al tradiției și calității.

Anii ’50 – Epoca de aur, inceputurile

In 1948, fabrica de vin spumant „Mott&Fils” isi schimba denumirea in „Intreprinderea Industriala de Sampanie ZAREA”. Extinderea portofoliului de produse incepe cu „Sectia Coniac”. Incepand cu 1953, ZAREA aduce in piata romaneasca „coniacuri” de calitate superioara dar si produse populare precum: Dunarea, Segarcea, Tarnave, Milcov, Tomis, Arad, Moldova.

Desavarsirea gustului

ZAREA reuneste in Epoca de Aur adevaratele talente ale industriei bauturilor. Finii cunoscători ai gustului dezvolta retetele fine ale „coniacurilor” – bauturi delicate, a caror recunoastere a fost atestata de-a lungul timpului prin nenumăratele medalii obtinute la competitii internatţionale. ZAREA, care pana atunci fusese producator de vin spumant cu fermentare in sticla, isi desavarseste o alta specializare, ce presupunea arta infratirii distilatului, alcoolului si a maceratelor naturale, arta bauturilor fine de tip „coniac”.

Sectia de 5 Stele

„Coniacul de calitate superioara” era produs la sectia ZAREA 5. Eleganta si nobletea bauturilor a atras, in Epoca de Aur, atentia celor mai pretentiosi degustatori ai vremii. Insusi Nicolae Ceauşescu, mare amator de coniac, primea sticle maturate intr-un recipient special, destinat anume pentru el. In afara de rezerva personala a liderului, Rezerva Partidului numara adesea 5.000 – 6.000 de sticle. O mica parte a „acestei comorii „, constand in cateva sute de sticle, o gasim si azi in pivnitele ZAREA, pastrandu-si nota exclusivista si incarcata de istorie.

ZAREA 5 Stele

Am pasit prin istorie , am cules invataturi valoroase despre arta producerii bauturilor delicate si am obtinut astfel ZAREA 5 Stele: o licoare fina intr-o sticla eleganta plata cu un design îndraznet, original, careia i-am adăugat o eticheta cu detalii ce imprima caracter bauturii.

Picurand in reteta de azi cativa stropi din experienta de 5 Stele capatata in decenii, te invitam sa savurezi cu placere aceast deliciu din paharul timpului!

Noroc!