Dă savoare momentelor tale speciale cu ZAREA Diamond Collection!

Metoda Traditionala de fabricare a vinurilor spumante
Metoda Traditionala de fabricare a vinurilor spumante

Am conceput, pentru a-ți oferi plăcere, un vin spumant rafinat, respectând pas cu pas Metoda Tradițională de fermentare în sticlă. Numai 20% din producția mondială de vin spumant se obține prin această tehnologie excepțională, iar în Romania doar 6 sticle dintr-o sută sunt astfel realizate.

ZAREA a moștenit Metoda de Fermentare în Sticlă încă din 1912 de la Mott&Fils, cel mai faimos producător de vin spumant din perioada interbelică.

Vei afla mai jos cât de minuțioasă este această rară tehnologie ce-ți poate oferi, după mai mult de un an de muncă, cel mai bun vin spumant!

 
Zarea Diamond Collection - Sortimente
 

Pasul 1.

Zarea - Metoda Traditionala de Fermentare în Sticlă

Selectăm cu deosebită atenție vinul perfect pentru cea de a doua fermentație în sticlă. Vinului îi sunt adăugate drojdiile apoi este îmbuteliat și depozitat în pivnițele noastre ce datează de la începutul secolului XX, pentru a fermenta sub strictă monitorizare

 

Pasul 2.

Zarea - Metoda Traditionala de Fermentare în Sticlă

Sticlele sunt lăsate să se odihnească orizontal timp de 10 luni, într-un mediu specific, cu atmosferă, temperatură și umiditate controlate. La sfârșit, impuritățile rezultate în urma procesului de fermentație vor trebui îndepărtate din lichidul nobil.

 

Pasul 3.

Zarea - Metoda Traditionala de Fermentare în Sticlă

Remuajul este procesul de mutare a sedimentului de impurități de pe burta sticlei către dop. În consecință, sticlele sunt așezate înclinat pe suporturi special concepute și, pentru următoarele 30 de zile, fiecare dintre acestea va fi agitată și rotită o optime de cerc. În acest fel, impuritățile se adună într-un depozit compact în dopul sticlei.

 

Pasul 4.

Zarea - Metoda Traditionala de Fermentare în Sticlă

Degorjarea este procesul de îndepărtare a impurităților din lichid. ZAREA folosește cea mai modernă metodă: înghețarea sedimentelor de impurități, pentru a asigura eliminarea completă și în condiții de siguranță a acestora.

 

Pasul 5.

Zarea - Metoda Traditionala de Fermentare în Sticlă

Vinul spumant rezultat, care nu conține zahăr, este completat cu o "licoare de dozaj", cu ajutorul căreia se stabilește tipul de vin spumant, și care oferă tușa finală a produsului finit. Apoi produsul este dopuit, sigilat cu coșulețul de sârmă, etichetat, pentru a ajunge în cele din urmă în paharul tău, la ocazii speciale.

 
Metoda Traditionala de fabricare a vinurilor spumante